DAMBOVITAPRIMARIA TARGOVISTE

Progres în modernizarea infrastructurii rutiere din Târgoviște: Lucrări ample de reabilitare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

Lucrările continuă în cadrul proiectului major de reabilitare a infrastructurii rutiere din Târgoviște, cel mai amplu din ultimul deceniu! Finanțarea investiției provine din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Prin intermediul unei finanțări nerambursabile în valoare de 21.539.674,38 lei, bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu și Boerescu Zaharia vor fi supuse unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, atât pentru carosabil, cât și pentru trotuare.

Implementarea proiectului nu va dura mai mult de 12 luni, începând cu momentul predării amplasamentului către constructor.

Un al doilea contract de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru reabilitarea străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu, va fi semnat în curând, licitația de execuție fiind în curs.

Alături de aceste investiții, se adaugă proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași și Luceafărului, pentru care s-a emis ordinul de reluare a lucrărilor, intervențiile pe străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția pentru modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, precum și lucrările de reabilitare de pe bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom. Acestea conturează o strategie bine pusă la punct pentru modernizarea infrastructurii stradale a orașului.

În plus, se află în etapa de documentații tehnice proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legătură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legătură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare) și Lămâiței, în lungime de 2925 m.l.

Urmariti-ne pe Google News