NOUTATI

Profesori de zi, traficanți de droguri de noapte: Tranzacții ca in filme, cu plăți în criptomonede și livrări prin coordonate GPS”

Trei profesori vindeau droguri ca în filme. Primeau banii în criptomonede, iar apoi trimiteau coordonatele GPS pentru marfă.

Jandarmeria! Deschide!”. Asta au auzit la prima oră 200 de persoane într-o operaţiune-mamut. Printre cei care au primit musafiri este şi un profesor de engleză de 34 de ani din Bacău.

Într-o operațiune de amploare, trei profesori au fost arestați de procurorii de la crimă organizată, fiind acuzați că ar fi vândut droguri de mare risc. Printre cei arestați se numără un profesor de engleză de 34 de ani din Bacău, care preda la trei școli generale din județ. Într-o seră, anchetatorii au descoperit mai multe culturi de canabis.

Profesorul este acuzat că ar fi cultivat și vândut drogurile consumatorilor, la un preț de 70 de lei pentru un gram. În ciuda acestor acuzații grave, superiorii profesorului nu au dorit să comenteze situația.

La Buzău, un alt caz implică un cuplu de profesori care își suplimentau veniturile prin traficul de stupefiante. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este profesor de economie la două licee din oraș, iar partenera lui predă elevilor cu deficiențe de auz. Tranzacțiile aveau loc întotdeauna online, prin intermediul unei aplicații criptate, iar plata se făcea în criptomonede.

Tranzacţiile aveau loc întotdeauna online

Cei doi profesori care vindeau drogurile nu se întâlneau niciodată cu clienţii. Substanţele erau comandate prin intermediul unei aplicaţii online criptate, iar plata se făcea în criptomonede. După ce făcea plata, cumpărătorul primea o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care marfa fusese lăsată.

Drogurile ar fi fost cumpărate de la alţi dealeri din Vrancea, Brăila şi Teleorman. Oferta includea droguri sintetice de mare risc cum ar fi cristalul.

Gigel Lazăr, CIADO: 3CMC, cristalul, este acel drog care pe data de 3 august am avut cazul nefericit de la Neamţ în ceea ce priveşte decesul adolescentei de 16 ani. Marea majoritate a drogurilor comercializate de profesori fac parte din zona de canabinoizi, dar duri şi grei. Dacă am discuta, de ex, de ADB-ul din 5F, duce până la decesul tinerilor.

Aceste cazuri alarmante pun în lumină o problemă gravă în sistemul de învățământ, în timp ce discuțiile se concentrează pe testarea elevilor pentru consumul de droguri în școli. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că va lua măsuri ferme, dar nu a oferit detalii concrete.

Urmariti-ne pe Google News