NOUTATI

Profesor pensionar, acuzat că a pălmuit un elev de-a VII-a. Părinții cer demiterea lui, iar poliția face anchetă.

Un scandal imens a izbucnit la o școală profesională unde un elev ar fi fost agresat fizic.

Un profesor de mecanică, în vârstă de 72 de ani, ar fi agresat fizic un elev de clasa a VII-a din comuna Ivești, județul Galați, Incidentul s-ar fi petrecut marți, 3 octombrie 2023, în jurul orei 12:00, pe holul unde se află atelierul de meserii.

Potrivit declarațiilor directorului școlii, Bobocea Ioan Sebastian, profesorul ar fi fost deranjat de gălăgia făcută de elev pe hol și i-ar fi cerut acestuia să intre la oră. Elevul ar fi refuzat și ar fi ieșit din nou din sală, moment în care profesorul l-ar fi lovit cu palma peste față.

Mama copilului a aflat de la fiul ei ce s-a întâmplat și a depus plângere la poliția din comuna vecină, Liești. Polițiștii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere și au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe împotriva profesorului. Acesta a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Primarul comunei Ivești, Măricel Ghioca, a declarat că îl cunoaște foarte bine pe profesor și că nu a mai avut incidente de genul acesta în cei 42 de ani de activitate în învățământ. El a adăugat că nici elevul nu este un copil problemă.

Părinții copilului au cerut ca profesorul să nu mai fie angajat la școală și să fie tras la răspundere pentru fapta lui. Ei susțin că băiatul lor a fost umilit și traumatizat de gestul profesorului