NOUTATI

Primele declaratii ale șefei ISJ Dâmbovița și critici aspre după discursul plin de bâlbe.

Șefa ISJ Dâmbovița, Adriana Magdalena Tudose, se confruntă cu critici aspre după discursul său plin de bâlbe la deschiderea anului școlar. Se cere demisia ei.

Abia numită în funcția de inspector general al învățământului din Dâmbovița la începutul lunii septembrie 2023, Adriana Tudose, profesoară de franceză, a fost surprinsă în timp ce încerca să țină un discurs la Seminarul Teologic din Târgoviște.

Cu un discurs încâlcit și plin de dificultăți, prestația sa a devenit rapid subiect de controversă, iar cererile pentru demisia sa s-au intensificat.

Adriana Tudose a declarat pentru ziarul „Adevărul” că emoțiile au fost copleșitoare, mai ales pentru că a fost filmată și în alte școli fără probleme.

Ea a argumentat că, având de ținut mai multe discursuri în aceeași zi, la liceul teologic a simțit o presiune emoțională mai mare, fapt explicabil prin umanitatea sa.

Psihologii susțin că frica de a vorbi în public poate afecta pe oricine și se numește disonanță cognitivă. Cu toate acestea, specialiștii în comunicare subliniază importanța pregătirii prealabile pentru un discurs public, inclusiv concentrarea pe temă, construirea pașilor de urmat, claritatea și concizia mesajului, și, nu în ultimul rând, practicarea retoricii.

Cererea de demisie a Adrianei Tudose a devenit virală pe rețelele sociale, iar internauții au criticat aspru prestația sa. Politicieni locali și oficiali, precum senatorul Dragoș Popescu, au comentat negativ despre discursul șefei ISJ Dâmbovița, subliniind importanța unui lider educațional puternic.

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, a cerut public demiterea Adrianei Tudose și a exprimat dezamăgirea față de prestația sa, subliniind că elevii și dascălii din Dâmbovița merită o conducere educațională mai eficientă.”