NOUTATI

Premiera in circulatie. Parcare direct in mijlocul unei intersectii.

Inovații de circulație controversata în Suceava: Parcări și sensuri giratorii neconvenționale

Autoritățile locale din Scheia, o localitate din Suceava, au realizat o mișcare fără precedent, amenajând o parcare „in spic” direct în mijlocul unei intersecții. Conform imaginilor surprinse și publicate de News Bucovina, o mașină parcată pe spațiul amenajat legal va bloca complet accesul la strada principală.

Un localnic a explicat pentru News Bucovina că motivul pentru care parcarea a fost amenajată în acest mod a fost chiar pentru a obstrucționa strada. Cetățenii care locuiesc pe acea stradă erau nemulțumiți de fluxul constant de mașini în fața casei lor. „Există un individ aici care nu acceptă să i se treacă prin fața casei decât dacă este riveran. Astfel, au rezolvat problema. Dacă îi numești proști se supără”, a declarat jurnalistul care a filmat întreg incidentul.

Nu este prima dată când autoritățile din Suceava adoptă o astfel de „inițiativă”. Primarii din Gura Humorului au creat și ei un sens giratoriu „de coșmar” în oraș. Acesta a fost amenajat cu ajutorul unor stalpi de cauciuc, lângă o altă intersecție. Aici, pare că toată lumea are prioritate, astfel încât șoferii sunt confuzi în privința a ceea ce trebuie să facă. Unii ocolesc giratoriul, în timp ce alții merg pe contrasens. „Nimeni nu înțelege ce se întâmplă aici”, a declarat jurnalistul care a filmat totul. „Probabil că era mai bine dacă nu era deloc”, a fost concluzia unui cetățean, care a criticat și amenajarea unei piste de biciclete pe un trotuar prea îngust pentru pietoni.

Urmariti-ne pe Google News