NOUTATI

Petrecere cu alcool și sex, urmată de o dublă crimă oribilă. Cum a ucis un român de 24 de ani două femei în Italia

O noapte de groază s-a petrecut într-un orășel sicilian, unde două românce au fost ucise cu bestialitate de un conațional de 24 de ani. Faptele s-au întâmplat în case diferite, situate la doar 200 de metri distanță, în centrul orașului Naro din provincia Agrigento.

Victimele sunt Maria Rus, de 56 de ani, și Delia Zărnescu, de 58 de ani, două prietene care lucrau în agricultură și care erau stabilite de mai mulți ani în Italia. Maria era în divorț, iar Delia era văduvă după ce soțul ei, un contabil italian, a decedat în urmă cu doi ani.

Suspectul este Eduard Omar Nedelcov, originar din Botoșani, care locuia în același cartier cu cele două femei, împreună cu familia sa. El ar fi fost ajutat să-și găsească de muncă pe insulă chiar de soțul Mariei, care s-a întors între timp în România.

Potrivit procurorilor italieni, care au reconstituit filmul evenimentelor pe baza declarațiilor vecinilor și a imaginilor de pe camerele de supraveghere, totul a început cu o petrecere la casa Deliei, la care au participat și suspectul și un alt român de 50 de ani. După ce au consumat mult alcool, cei doi bărbați ar fi făcut avansuri sexuale gazdei, care i-ar fi dat afară din casă.

De acolo, Nedelcov s-ar fi îndreptat spre casa Mariei, despre care știa că era singură. Acolo ar fi ucis-o pe femeie, punându-i foc la corp și la un fotoliu de piele. Apoi ar fi fugit înapoi la casa Deliei, pe care ar fi înjunghiat-o de mai multe ori cu o armă albă.

Criminalul ar fi fost chiar cel care a sunat la 112, cerând intervenția carabinierilor și a pompierilor. Medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimelor. Nedelcov a fost arestat și dus în fața judecătorilor, dar nu a declarat nimic până acum.

Surse din anchetă au dezvăluit că suspectul mai este cercetat într-un alt dosar pentru furt și incendiere, după ce ar fi dat foc la o seră unde lucra. Autopsiile vor stabili dacă cele două femei au fost violate înainte de a fi ucis

Urmariti-ne pe Google News