NOUTATI

Percheziții în Dâmbovița: Patru persoane, reținute pentru trafic de influență. Pretindeau mii de euro pentru permise fără examen

Patru persoane fără calități oficiale au fost reținute joi de Direcția Generală Anticorupție, fiind suspectate de trafic de influență și cumpărare de influență. Acestea ar fi pretins și primit sume importante de bani de la mai multe persoane, promițându-le că vor interveni pe lângă angajați din cadrul DRPCIV Dâmbovița pentru obținerea de permise auto fără susținerea examenelor.

Potrivit DGA, în acest an, cei patru suspecți ar fi primit aproape 13.000 de euro pentru a facilita obținerea a două permise de conducere categoria B și a unui permis pentru categoriile C și CE, fără parcurgerea procedurilor legale. Banii ar fi fost pretinși și primiți atât de la persoanele care doreau permisele, cât și de la un denunțător.

Perchezițiile au fost efectuate joi dimineața de polițiștii anticorupție din Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, la domiciliile celor patru suspecți. Aceștia urmează să fie audiați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și cumpărare de influență.