NOUTATI

Percheziții în 13 județe printre care si Dambovita într-un dosar de obținere ilegală de fonduri: Prejudiciu de patru milioane de lei.

Astăzi dimineață, polițiștii și procurorii au desfășurat 46 de percheziții în 13 județe ale țării și în București, în cadrul unui dosar de obținere ilegală de fonduri. Prejudiciul estimat în urma acestui caz se ridică la peste patru milioane de lei. Printre județele în care sunt efectuate percheziții se află și Dâmbovița.

Acțiunea este coordonată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. 46 de mandate de percheziție domiciliară sunt puse în executare în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București. Persoanele vizate sunt suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Investigațiile relevă că, începând din luna ianuarie 2020, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice utilizând 23 de societăți comerciale, în baza unui program, prezentând informații și documente false.

Valoarea prejudiciului cauzat în acest caz se ridică la suma de 4.086.000 de lei.

Menționăm că desfășurarea urmăririi penale în acest caz reprezintă o etapă în procesul penal, conform Codului de procedură penală, iar aceasta nu afectează în nicio circumstanță principiul prezumției de nevinovăție, conform comunicatului emis de Poliția Română.

Urmariti-ne pe Google News