NOUTATI

Operațiune de amploare a DIICOT și Poliției: Percheziții și arestări în cazul unui grup infracțional acuzat de trafic de persoane și fals”

Ieri, 4 iulie, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale, au efectuat 31 de percheziții în București și în județele Ilfov, Ialomița, Argeș, Călărași, Constanța și Olt. Sunt investigate mai multe persoane pentru infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

La locurile perchezițiilor au participat și medici specialiști și asistenți medicali din cadrul I.N.M.L. „Mina Minovici” București, personal medical de specialitate, psihologi și specialiști în consilierea psihologică a victimelor, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al M.A.I., Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și SMURD București.

În trei dintre locuințele percheziționate, au fost descoperite 98 de persoane vătămate. Acestea au fost evaluate medical și ulterior transferate la două unități medicale pentru investigații amănunțite. Șase dintre victime au fost internate, iar alte 50 au fost cazate în centre de îngrijire din București. 42 de persoane sunt încă în investigații medicale.

În timpul perchezițiilor, au fost identificate și confiscate mai multe unități PC, laptopuri, suporturi de date și alte mijloace de probă. 26 de suspecți au fost aduși pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Ancheta a relevat că, începând cu noiembrie 2020, în județul Ilfov au fost formate două grupuri infracționale organizate, cu scopul de a exploata persoane cu dizabilități sau în situații vulnerabile. Prejudiciul estimat este de peste 5,2 milioane de lei.

Investigațiile au fost inițiate în urma unei sesizări din oficiu a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale.

Urmariti-ne pe Google News