NOUTATI

Operațiune amplă în Dâmbovița și Timiș: Percheziții și confiscări în cazul unui trafic de droguri în penitenciare

Agenții de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, Brigăzile de combatere a criminalității organizate Ploiești și Timișoara, și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au efectuat 7 percheziții pe 24 aprilie în județele Dâmbovița și Timiș. Acestea au vizat persoane suspectate de trafic și deținere ilegală de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu.

În urma perchezițiilor, autoritățile au confiscat o armă, care urmează a fi expertizată, elemente de muniție, o sabie, o baionetă, carduri bancare, un permis de conducere posibil fals, 9 telefoane, un cântar de precizie și 1.600 de lei.

Ancheta a relevat că, între noiembrie 2022 și aprilie 2023, mai multe persoane, unele aflându-se în închisoare, ar fi fost implicate în activități de preparare, confecționare, achiziționare, transport, introducere prin disimulare în hârtie și materiale textile și comercializare de droguri de risc și mare risc în unitățile de detenție.

Au fost emise 9 mandate de aducere la sediul DIICOT Dâmbovița pentru audieri. Suportul specializat a fost oferit de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a fost realizată cu ajutorul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, polițiștilor de penitenciare de la Penitenciarul Mărgineni și Jandarmeriei Române.

Urmariti-ne pe Google News