NOUTATI

Oile drogate cu canabis fac spectacol în Grecia. Fermierul: „Săreau mai sus decât caprele”

Oițe transformate în capre. Fermierul: „Săreau mai sus decât caprele”

Grecia a fost lovită de o serie de calamități naturale în ultima perioadă, care au afectat grav agricultura și economia. Dar nu toți au avut de suferit.

O turmă de oi a avut parte de o experiență inedită, după ce a intrat într-o seră unde se cultiva canabis medicinal și a devorat o cantitate impresionantă din planta interzisă.

Proprietarul serii, Yiannis Bourounis, a declarat pentru televiziunea Star că a rămas șocat când a văzut cum oile se comportau după ce au mâncat canabis. „Săreau mai sus decât caprele, erau foarte agitate și fericite.

Nu știu dacă să râd sau să plâng. Am pierdut 80% din producție din cauza inundațiilor și acum asta… E o nebunie totală”, a spus el.

Canabisul medicinal este legal în Grecia din 2018 și reprezintă o sursă importantă de venit pentru unii fermieri. În ianuarie 2023, s-a deschis prima fabrică de procesare a canabisului medical din Grecia, care poate exporta produsele în toată Europa.

Se pare însă că nu doar oamenii sunt interesați de beneficiile canabisului, ci și animalele. Oile din Tesalia au demonstrat că au un apetit neobișnuit pentru planta verde și că nu se lasă ușor alungate din seră.

Poate că ar trebui să li se facă un control antidoping, pentru a vedea dacă nu au încălcat vreo regulă. Sau poate că ar trebui să li se acorde o medalie, pentru cel mai original spectacol oferit de o turmă de oi.

Urmariti-ne pe Google News