NOUTATI

O mamă dezamăgită de copiii ei își lasă averea de 2 milioane dolari pisicilor

O femeie bogată din China, care se simte ignorată și abandonată de cei trei copii ai ei, a decis să le lase moștenire pisicilor și câinilor ei, în loc să le dea lor. Femeia, pe nume Liu, are o avere de aproximativ 20 de milioane de yuani (2,8 milioane de dolari), pe care a împărțit-o inițial egal între copiii ei, în urmă cu câțiva ani.

Dar, după ce aceștia au aflat de testament, au încetat să o mai viziteze sau să o mai sune, chiar și atunci când s-a îmbolnăvit.

Liu, care locuiește în Shanghai, a fost atât de supărată pe atitudinea copiilor ei, încât și-a revizuit testamentul recent, conform South China Daily News. Ea a declarat că singurii care i-au fost alături în toți acești ani au fost animalele ei de companie, pe care le iubește ca pe niște copii. Astfel, ea a decis să le lase lor toată averea ei, pentru a se asigura că vor fi bine îngrijiți după moartea ei.

Însă, legea chineză nu permite ca oamenii să lase moșteniri animalelor, așa că Liu a apelat la ajutorul unui cabinet de avocatură, care a găsit o soluție. Ea a desemnat o clinică veterinară ca fiind administratorul averii ei, iar această clinică va prelua custodia animalelor ei de companie după ce ea va deceda.

Totuși, testamentul actual nu îi oferă lui Liu garanția că banii ei vor fi folosiți în scopul dorit de ea, a spus Chen Kai, un oficial de la Centrul de înregistrare a testamentelor în China, cu sediul la Beijing. El a adăugat că centrul i-a recomandat lui Liu să numească o persoană de încredere care să supravegheze activitatea clinicii veterinare, pentru a se asigura că animalele de companie sunt îngrijite corespunzător.

Un alt expert juridic a sugerat că ar fi mai bine ca Liu să se împace cu copiii ei și să le lase lor banii, dar și animalele pe care le iubește atât de mult.

Povestea lui Liu a devenit virală pe rețelele sociale din China, unde mulți oameni au exprimat simpatie și înțelegere pentru situația ei. „Bine a făcut. Dacă fiica mea mă tratează prost pe viitor, o să las casa altor oameni”, a scris o femeie pe Weibo, versiunea chineză a lui Twitter.

Urmariti-ne pe Google News