NOUTATI

O lebădă rănită a fost salvată de polițiști și veterinari în Călărași

În data de 10 aprilie 2023, o lebădă care nu mai putea zbura a fost găsită pe un câmp din apropierea lacului Șoldanu, în județul Călărași. Un apel la numărul de urgență 112 a alertat polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor de la IPJ Călărași, care s-au deplasat la fața locului.

Polițiștii au constatat că lebăda era rănită la o aripă și că avea nevoie de îngrijire medicală. Ei au luat legătura cu Complexul de Agrement Zoo Călărași, care a trimis o echipă de veterinari pentru a prelua pasărea.

După ce a fost examinată, lebăda a fost transportată la Grădina Zoologică din Călărași, unde va fi tratată și îngrijită până la recuperarea completă. Se pare că lebăda s-a lovit de un cablu de la o rețea de înaltă tensiune în timp ce se afla în zbor.

Acest caz arată importanța colaborării dintre autorități și organizații pentru protecția animalelor. Lebăda rănită a avut noroc că a fost observată și ajutată la timp. Sperăm că se va vindeca curând și că se va putea întoarce în mediul său natural.

Urmariti-ne pe Google News