NOUTATI

O absolventă nevăzătoare și nedeplasabilă impresionează cu rezultatele sale remarcabile la Bacalaureat

O tânără din Dâmbovița a oferit o lecție valoroasă altor absolvenți de liceu prin rezultatele sale remarcabile la examenul de Bacalaureat, în ciuda obstacolelor pe care le întâmpină. Alexandra Marghioala, o absolventă a Colegiului Național Vladimir Streinu din Găești, care este complet nevăzătoare și nedeplasabilă, a obținut o medie de 8,65 la acest examen.

Alexandra a fost asistată de profesori desemnați care i-au citit subiectele și au scris răspunsurile sub indicațiile sale. Cu toate acestea, tânăra a declarat că este nemulțumită de rezultatul la Limba și literatura română și consideră că merită o notă mai mare. Tatăl ei a încercat să apeleze la intervenția ministrului Educației, însă mesajul a fost blocat. Alexandra pune sub semnul întrebării corectitudinea sistemului de corectare a lucrărilor și sugerează că profesorii corectori ar trebui să fie mai responsabili și mai atenți la evaluarea lucrărilor.

Părinții Alexandrei au avut un rol important în susținerea sa în timpul liceului, citindu-i lecțiile zilnic ore întregi. Fata dobândește informații și prin ascultarea de audio-cărți și lecții de Istorie. Familia Marghioala trăiește o dramă din cauza problemelor de sănătate, deoarece sora mai mică a Alexandrei, tot cu deficiențe de vedere, învață și ea la domiciliu.

Urmariti-ne pe Google News