NOUTATI

Nu sunt ursuleți de plus. Lăsați să fie împușcați! Vânătoarea de urși bruni, o amenințare sau o protecție?

Proiect de lege controversat în Parlament. Vânătoarea de urși bruni, o amenințare sau o protecție?

Un proiect de lege care permite vânătoarea de urși bruni în România a stârnit dezbateri aprinse în Camera Deputaților.

Reprezentanții organizațiilor de mediu au participat la discuțiile din comisia pentru administrație publică și au criticat dur inițiativa legislativă. Ei au avertizat că vânătoarea ar putea afecta dramatic populațiile de urși, care sunt deja vulnerabile.

Inițiatorii legii susțin însă că măsura este necesară pentru a proteja această specie, care se confruntă cu probleme de habitat și de hrană.

Ei spun că vânătoarea ar reduce conflictele dintre urși și oameni și ar asigura un management sustenabil al resurselor naturale. Proiectul a primit raport pozitiv din partea comisiei și urmează să fie votat de plenul Camerei Deputaților.

Ursul este un carnivor mare, nu este un ursuleț de pluș, nu mănâncă doar afine, mure și miere, nu este Winnie the Pooh, este la clasa carnivore mare și noi trebuie să intervenim pentru însăși protecția acestei specii pentru că altfel va degenera, lucru care a început de altfel să se intample. Vă rog să dați credit vânătorilor români, să-i lăsați să își facă treabă în continuare.”, a declarat Gheorghe Nacov, deputat minoritatea bulgară.

Urmariti-ne pe Google News