NOUTATI

Nu fiti pacaliti de Black Friday. Recomandări ANPC: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci”

Recomandările ANPC pentru Black Friday: Siguranța cumpărătorilor este prioritare în perioada reducerilor

Directorul Direcției Generale Control și Supraveghere și Armonizare Europeană din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a subliniat importanța informării și atenției acordate de către consumatori înainte de a face achiziții în perioada Black Friday.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Paul Anghel a recunoscut că reducerile masive de prețuri sunt apreciate atât de consumatori, cât și de operatorii economici. Cu toate acestea, pentru a beneficia într-adevăr de reducerile oferite și pentru a-și proteja interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze temeinic și să acorde atenție tuturor detaliilor.

Autoritățile recomandă verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs. Această practică a dus la o îmbunătățire constantă a prezentării prețurilor și a reducerilor în magazinele online.

Înainte de a face cumpărături în timpul perioadei de Black Friday, este important ca consumatorii să citească cu atenție caracteristicile produsului și să se asigure că acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor lor.

Astfel, siguranța cumpărătorilor este o prioritate pentru ANPC în perioada marilor reducere de prețuri și se recomandă ca toți consumatorii să fie bine informați și să acorde atenție tuturor detaliilor înainte de a face achiziții.