NOUTATI

Noua lege a PSD garantează pedepse mai severe pentru criminalii de pe șosele

„Primul client al legii Anastasia”. În urma unui tragic eveniment care a avut loc la 2 Mai, în care un tânăr drogat a cauzat un accident soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor câțiva, societatea a fost profund marcată. Respectivul tânăr, provenind dintr-o familie bogată și având la dispoziție un vehicul de lux, a fugit de la locul faptei, lăsând în urmă o tragedie care a devastat două familii.

În trecut, datorită resurselor financiare ale familiei și a conexiunilor potrivite, ar fi fost posibil ca autorul să scape cu o pedeapsă minoră, precum câțiva ani de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, situația s-a schimbat.

Astfel, datorită unei legi recente introduse de PSD, cunoscută sub numele de „Legea Anastasia”, indivizii care, fiind sub influența alcoolului sau drogurilor, cauzează accidente auto mortale, vor fi condamnați la închisoare. Conform acestei legi și modificărilor aduse Codului Penal, pedeapsa pentru ucidere din culpă este de la unu la cinci ani de închisoare. Dacă rezultatul este decesul a două sau mai multe persoane, pedeapsa poate crește cu până la jumătate. În cazul prezent, având în vedere circumstanțele agravante, autorul ar putea fi condamnat la cel puțin 7,5 ani de detenție.

Această lege reprezintă un pas înainte în direcția corectă, garantând că autorii unor astfel de infracțiuni vor fi pedepsiți corespunzător. Poate că, datorită acestor măsuri, părinții vor reconsidera decizia de a oferi tinerilor vehicule de lux, care pot deveni instrumente letale în mâinile greșite.

În încheiere, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiilor afectate de acest tragic accident.