NOUTATI

Nepotul traficantului de droguri: Cum un bărbat din Prahova a folosit un minor pentru a vinde cannabis în trei județe

Un caz șocant de trafic de droguri a fost descoperit de polițiști în trei județe din România. Un bărbat din Prahova este acuzat că a folosit propriul nepot, care este minor, pentru a vinde cannabis către consumatori, unii dintre ei fiind și ei copii.

Bărbatul își producea singur drogul într-o seră din Ilfov, unde polițiștii au găsit aproape 43 de kilograme de plante de cannabis.

Ancheta a început în ianuarie 2023 și s-a încheiat duminică, 15 octombrie, când polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, cu sprijinul jandarmilor și al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au efectuat nouă percheziții domiciliare în Prahova, Ilfov și Dâmbovița.

În urma acțiunii, au fost ridicate plantele de cannabis, dar și alte probe care îl incriminează pe bărbat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar apoi arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Nepotul său a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cei doi sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, infracțiuni care se pedepsesc cu închisoarea.

Cazul a stârnit indignare în rândul opiniei publice și a ridicat întrebări despre prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri în România, mai ales în rândul minorilor.

Cannabisul este o substanță ilegală în România și poate avea efecte nocive asupra sănătății fizice și mentale ale consumatorilor.