Un grup de experți din Statele Unite ale Americii, Italia, Spania și România s-au adunat cu un scop comun în Târgoviște – digitalizarea monumentelor Curții Domnești. Această inițiativă este susținută de Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, subordonate Consiliului Județean Dâmbovița.
Cu ajutorul ultimei tehnologii în domeniu, specialiștii desăvârșiți au echipat monumentele cu aparatură de scanare de ultimă generație, deschizând astfel uși către o experiență digitală interactivă. Toate aceste demersuri au scopul de a digitaliza și conserva patrimoniul cultural al județului Dâmbovița.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Global Digital Heritage (GDH), cu sediul în Florida, care a oferit sprijin și expertise în digitalizarea și păstrarea monumentelor. Grație colaborării strânse dintre INP, Curtea Domnească Târgoviște și GDH, monumentele reprezentative ale județului Dâmbovița vor fi accesibile publicului larg, fără costuri sau condiții restricționate.
„Suntem recunoscători Institutului Național al Patrimoniului și colegilor noștri de la Târgoviște, Bogdan Șandric, Marius Streinu și Alin Cîrstian, pentru alegerea județului Dâmbovița pentru acest proiect important”, a transmis un reprezentant al Curții Domnești Târgoviște.
Ca urmare a activității de digitalizare, accesul în Turnul Chindiei și Biserica Mare Domnească a fost parțial restricționat în anumite intervale orare