NOUTATI

Moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica au fost aduse la Mânăstirea Bâldana într-o ceremonie solemnă

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei, Părticele din moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica au fost aduse la Mânăstirea Bâldana într-o ceremonie specială care a avut loc sâmbătă, pe 29 iulie 2023. În cadrul acestei ceremonii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba Vecerniei la Mânăstirea Bâldana, iar raclei în care au fost depuse moaștele i s-a făcut sfințirea în biserica complexului monahal.

Aceste moaște au fost aduse de la Mânăstirea Cernica, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, unde Sfântul Ierarh Calinic a fost stareț. Sfântul Ierarh Calinic a avut un rol important în înființarea primei obști monahale de la Mânăstirea Bâldana, care a devenit metoc al Mănăstirii Cernica. Astfel, aducerea moaștelor la Bâldana are o semnificație istorică și simbolică deosebită.

În discursul său, Mitropolitul Nifon a subliniat importanța sfinților în Ortodoxie și contribuția lor în aprofundarea și răspândirea credinței. De asemenea, Înaltul Ierarh a evidențiat aspectele cheie ale vieții Sfântului Ierarh Calinic, prezentându-l ca pe unul dintre sfinții cei mai iubiți de poporul român și recunoscut în întreaga Ortodoxie. Sfântul Ierarh Calinic a fost o personalitate complexă, care a îmbinat tradiția isihastă cu înțelepciunea păstoririi echilibrate și dinamice a Bisericii. El a fost un bun patriot și un ascet cu o viață duhovnicească deosebită, susținând construirea unor numeroase biserici și promovând armonia și echilibrul între rugăciune și milostenie, precum și între viața duhovnicească și opera social-filantropică eclezială.

Urmariti-ne pe Google News