NOUTATI

Mitropolitul Nifon sfințește o nouă biserică în comuna Gura Ocniței, după 20 de ani de construcție

Duminică, 22 octombrie 2023, credincioșii din comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița, au avut parte de o mare bucurie duhovnicească.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a sfințit noua biserică a Parohiei Săcuieni, cu hramurile „Sfântul Ierarh Nifon” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Slujba de târnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie, la care au participat numeroși preoți și oficialități locale.

Noua biserică este o construcție impresionantă, sub formă de cruce trilobată cu două turle, realizată între anii 2003-2023. Pictura în tehnica fresco este opera domnului pictor Oprea Olteanu din Târgoviște, iar catapeteasma din fier forjat a fost realizată de Pr. Sorin-Nicușor Bute, unul dintre cei doi preoți ai parohiei. Icoanele au fost pictate de domnul Mircea Ionescu, iconar din satul Crângurile.

Ridicarea noului locaș de cult a fost posibilă prin inițiativa și sprijinul Mitropolitului Nifon, precum și prin contribuția financiară a Arhiepiscopiei Târgoviștei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Județean Dâmbovița, Consiliului Local al Comunei Gura Ocniței, al unor generoși donatori și al enoriașilor parohiei.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a acordat distincții bisericești celor implicați în acest demers: rangul de „iconom stavrofor” celor doi preoți ai parohiei: Nicolae Nicuț și Sorin-Nicușor Bute, „Diploma mitropolitană de recunoștință” primarului comunei Gura Ocniței-Sorin Vasile Ioniță, foștilor primari Gheorghe Diaconu și Liviu Stanciu, precum și altor sprijinitori.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a subliniat importanța Bisericii ca simbol al vieții spirituale a comunității parohiale, ca mărturie de credință și de solidaritate, precum și ca semn al valorilor profunde în care poporul nostru crede.

El a evocat faptul că Biserica este vie, puternică și plină de dinamism, pentru că ea propovăduiește Evanghelia Mântuitorului Hristos. El a îndemnat pe toți credincioșii să se roage pentru pacea lumii și pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor oamenilor.

Urmariti-ne pe Google News