NOUTATI

Mitropolitul Nifon sfințește o nouă biserică în Bărbulețu, cu hramul Sfântului Voievod Neagoe Basarab

Duminică, 5 noiembrie 2023, a avut loc un eveniment deosebit pentru credincioșii din Comuna Bărbulețu și zonele învecinate: sfințirea noii biserici cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfântul Voievod Neagoe Basarab”.

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul Eparhial și de la parohiile din jur.

Noua biserică este rezultatul unei inițiative a Mitropolitului Nifon și a eforturilor depuse de preoții parohiei, Iulian Voicu, Marian Badea și Mihai Bucurică, care au început construcția în anul 2006 și au finalizat-o în 2023.

Biserica are o arhitectură tradițională, cu trei turle, și este pictată în tehnica frescă de către pictorul Oprea Olteanu din Târgoviște. Catapeteasma, din lemn de stejar, a fost realizată de Pr. Ionel Dănilă, din județul Vrancea.

La eveniment au participat numeroși oficiali, printre care: doamna deputat Carmen Holban, domnul deputat Radu Popa, domnul Ionuț Săvoiu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, doamna Luciana Cristea și domnul Antonel Jîjîie, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița și domnul Cătălin Rădulescu, Viceprimarul Municipiului Târgoviște.

De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, precum domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Alexe Marian, Primarul Comunei Bărbulețu, domnul Filip Dumitru, doamna Niculina Stan, domnul Marian Burlăcescu, domnul Anton Gagiu, domnul Gheorghe Iacobescu.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a subliniat importanța Bisericii ca instituție socială și spirituală, care oferă speranță, încredere și lumină într-o lume plină de conflicte, războaie și crize.

De asemenea, a evidențiat rolul Bisericii în sfințirea ființei umane și în ajutorarea celor aflați în nevoi. Înaltpreasfinția Sa a acordat distincții bisericești celor doi preoți ai parohiei, dar și unor binefăcători care au contribuit la ridicarea noii biserici.