NOUTATI

Minune cu un bebeluş luat de tornada. Acesta supravieţuieşte iar alte 6 persoane au decedat.

O serie de tornade şi furtuni puternice au făcut ravagii în statul american Tennessee sâmbătă, lăsând în urmă şase morţi, zeci de răniţi, case distruse şi mii de oameni fără electricitate.

Printre victimele furtunii se numără şi un copil de doar patru luni, care a fost luat de vântul puternic şi aruncat la câţiva metri distanţă de casa lui. În mod uimitor, bebeluşul a fost găsit în viaţă de părinţii săi, care îl credeau mort, lângă un copac căzut.

Tornadele au lovit mai multe zone din Tennessee, inclusiv suburbiile oraşului Nashville, capitala statului, şi oraşul Clarksville, din nordul statului. Autorităţile locale au declarat starea de urgenţă şi au cerut populaţiei să rămână în case, deoarece echipele de salvare încă încearcă să găsească supravieţuitori printre dărâmături. Potrivit agenţiei de presă AFP, trei persoane au murit în Nashville, iar alte trei, dintre care un copil, au murit în Clarksville. Alte 23 de persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Nashville a postat pe reţelele de socializare imagini cu copaci smulşi din rădăcini şi case distruse de tornadă. “Din păcate, putem confirma că s-au înregistrat trei decese în urma intemperiilor pe Nesbitt Lane”, a anunţat biroul. Primarul din Clarksville, Joe Pitts, a impus restricţii de circulaţie începând cu ora 21:00 sâmbătă (03:00 GMT duminică), care vor rămâne în vigoare şi duminică. “Sunt încă în faza de căutare şi salvare după acest dezastru”, a spus el.

Tornadele au provocat şi întreruperi de curent electric în mai multe zone din stat. Peste 35.000 de oameni au rămas fără electricitate, potrivit site-ului PowerOutage.us. Două utilităţi de apă din comitatul Sumner au funcţionat pe bază de generatoare, potrivit Agenţiei de Management al Situaţiilor de Urgenţă din Tennessee

Urmariti-ne pe Google News