NOUTATI

Minor de 14 ani, in stare de ebrietate, provoacă accident rutier

Un tânăr de doar 14 ani a provocat haos în județul Sibiu după ce, în stare de ebrietate, a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei de energie electrică. Acest incident nefericit demonstrează din nou pericolul conducerii sub influența alcoolului, chiar și în cazul minorilor.

Poliția a fost alertată joi dimineața despre incident, pe drumul DC 28, în localitatea Netuș. La fața locului, ofițerii au găsit un autoturism care intrase într-un stâlp de electricitate. În urma impactului, stâlpul a căzut peste acoperișul unei case.

Ofițerii au stabilit că autoturismul fusese condus de un minor în vârstă de 14 ani, originar din localitate. După ce a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu stâlpul de susținere a rețelei de energie electrică.

Copilul a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiștii rutieri, rezultatul indicând o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducerea sub influența alcoolului este o infracțiune serioasă, periculoasă și potențial letală, chiar și în cazul unui minor.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului. Cazul servește ca un avertisment stringent pentru riscurile conducerii sub influența alcoolului, indiferent de vârstă. Acest incident a fost un adevărat dezastru național și un simbol al pericolelor la care se expun tinerii când consumă alcool și se urcă la volan.