NOUTATI

Mesaj de compasiune de la Înaltpreasfințitul Părinte Nifon în urma tragediei explozive de la Crevedia

În contextul teribilei tragedii care a zguduit recent județul Dâmbovița, personalități de seamă ale Bisericii Ortodoxe Române au venit cu mesaje de compasiune și solidaritate.

Unul dintre cele mai emoționante mesaje vine din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a transmis un cuvânt plin de speranță și compasiune.

Incidentul de la stația GPL din Crevedia a lăsat în urmă nu doar pagube materiale, ci și suflete îndurerate. Deși bilanțul tragediei este greu de suportat, cu numeroase victime și o persoana care și-a pierdut viața, comunitatea locală s-a unit în suferință, căutând să găsească puterea de a merge mai departe.

În mesajul său, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon subliniază importanța solidarității și a sprijinului reciproc. Aprecierea sa pentru eroismul pompierilor, care și-au riscat viața pentru a salva pe alții, precum și pentru implicarea autorităților în gestionarea situației, vine să confirme că, chiar și în cele mai întunecate momente, există lumină și speranță.

Invocând prezența divină ca sursă de alinare și susținere, Înaltpreasfințitul îndeamnă la unitate, compasiune și iertare. Eforturile comunității și ale Bisericii de a ajuta și sprijini victimele acestei tragedii demonstrează puterea extraordinară a spiritului uman și a credinței.

În încheiere, cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Nifon oferă mângâiere și speranță pentru toate sufletele afectate: „Îl rugăm [pe Dumnezeu] să dăruiască grabnică vindecare tuturor celor răniți și mângâiere familiilor celor afectați de acest nefericit accident.”

Cu toții ne unim în rugăciune și compasiune, sperând că rănile provocate de această tragedie vor fi vindecate cu timpul, prin iubire și solidaritate.

Am aflat cu mâhnire de exploziile de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, tragedie ce a produs numeroase victime, mai ales din rândul pompierilor salvatori, o persoană pierzându-și chiar viața. Aceste tragice incidente au afectat puternic comunitatea noastră locală și au provocat multă suferință.Suntem alături de toți cei afectați de explozii și de familiile lor, fiind gata de a contribui la sprijinirea și la ajutorarea lor. De asemenea, apreciem, cu deosebită recunoștință, intervenția eroică și necesară a pompierilor, precum și buna implicare a autorităților responsabile de gestionarea acestei situații.Dumnezeu este alături de noi, fiind Cel ce ne iubește și pășește cu fiecare ființă umană, de-a lungul vieții, cu multă iubire și bunătate, în același timp, El este întotdeauna Cel ce ne susține, mai ales în necazuri și în încercări.De aceea, Îl rugăm să dăruiască grabnică vindecare tuturor celor răniți și mângâiere familiilor celor afectați de acest nefericit accident.Cu binecuvântări,NIFON,ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT