NOUTATI

Medicul de gardă, acuzat de moartea Alexandrei Ivanov, ar putea fi arestat preventiv

Alexandra Ivanov, însărcinată în luna a treia, a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani: avocata familiei solicită arestarea medicului de gardă

Avocata familiei Alexandrei Ivanov, o femeie însărcinată de 25 de ani care a decedat în Maternitatea Botoșani din cauza lipsei de îngrijire medicală, a solicitat arestarea preventivă a medicului de gardă responsabil de moartea ei.

Avocata a susținut că medicul a încercat să scape de bunurile sale, care au fost sechestrate, prin semnarea unui contract de partaj la jumătatea lunii septembrie. „Vom cere ca medicul de garda să fie arestat preventiv și contractul de partaj să fie anulat, deoarece a fost făcut după comiterea infracțiunii și în timpul anchetei penale”, a declarat Poroșnicu.

Alexandra Ivanov a fost internată în Maternitatea Botoșani pe 17 august, în jurul orei 23:30, cu sângerări și dureri abdominale. Era în trimestrul al treilea de sarcină. A fost diagnosticată cu „sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră, observație anemie secundară”.

După ce i s-au făcut câteva analize și i s-a administrat un ser și un medicament, nu a mai primit nicio atenție medicală timp de aproape șapte ore. A murit pe 18 august, dimineața, în Secția de anestezie – terapie intensivă.

Acesta este un raport preliminar al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, citat de Agerpres.

Urmariti-ne pe Google News