NOUTATI

Maya, înotătoarea cu ADHD care a cucerit argintul la Berlin și care își inspiră colegii cu nevoi speciale la Târgoviște

Complexul de natație Târgoviște a redeschis porțile pentru persoanele cu nevoi speciale, oferindu-le lecții gratuite de înot la bazinul olimpic. În fiecare zi de joi, de la ora 13.00, copiii și părinții lor se bucură de beneficiile înotului, care le asigură relaxare, integrare socială și dezvoltare fizică.

Printre ei se află și Maria Burcea, cunoscută sub numele de Maya, o înotătoare cu ADHD care a reprezentat România la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin, unde a obținut medalia de argint la proba de 50 m bras. Maya face terapie prin înot de 10 ani, sub îndrumarea antrenorului Felix Stănescu, care a inclus-o în echipa specială de înotători avansați a Complexului Turistic de Natație.

Datorită ambiției și seriozității sale, Maya a progresat remarcabil și a câștigat toate competițiile de înot la care a luat parte din 2014. Maya este un exemplu de performanță și de curaj pentru toți colegii ei cu nevoi speciale, care își doresc să își depășească limitele și să se simtă valoroși.

Urmariti-ne pe Google News