NOUTATI

Mare scandal dupa ce a stationat masina pe o strada in Dâmbovița: Bătaie generală cu pumni, picioare și obiecte contondente.

Miercuri seara, un sat liniștit din comuna Cojasca, județul Dâmbovița, a fost scena unui conflict violent care s-a transformat într-o bătaie generală. În mijlocul haosului, se afla un bărbat care, potrivit martorilor oculari, staționa cu autoturismul său pe o stradă îngustă, generând astfel un deranj pentru locuitorii din zonă.

Scandalul monstru, care a avut loc în pitorescul sat Iazu, a implicat nu mai puțin de 13 persoane, bărbați și femei deopotriva, care s-au angajat într-o confruntare fizică violentă, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Imagini filmate surprind momente de groază, în care aceștia se loveau reciproc cu pumni, picioare și chiar cu obiecte precum bâte, lopeți și pietre.

După ce fumul s-a risipit și autoritățile au intervenit, s-a constatat că șase persoane au avut de suferit în urma agresiunilor. Vârstele victimelor variază între 24 și 64 de ani, iar leziunile suferite au fost produse în urma loviturilor primite cu obiecte contondente, precum pietrele și bâtele. Aceștia au fost transportați de urgență la spital pentru investigații și tratament. După examenele medicale amănunțite, s-a stabilit că doar una dintre victime necesită internare în continuare pentru a primi îngrijiri adecvate.

Autoritățile au fost alertate de către o femeie, care a sunat la numărul de urgență 112, semnalând existența conflictului violent. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște s-au deplasat imediat la fața locului, pe strada Barbariei din comuna Cojasca, fiind sprijiniți de luptătorii de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița. Eforturile acestora au vizat aplanarea și gestionarea situației tensionate.

Pentru a se aduna probe și pentru a completa cercetările, polițiștii au acționat rapid și au efectuat 7 percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de implicare în conflictul din Iazu. Trei bărbați cu vârstele de 24 și 27 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma ordonanțelor emise de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Ulterior, asupra acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 31 de ani, din Iazu, care ar fi agresat un bărbat de 64 de ani cu o lopată, a fost plasat sub control judiciar pentru perioada de 60 de zile.

„Pentru administrarea probatoriului în cauză, în după-amiaza zilei de 2 noiembrie a.c., polițiștii, sprijiniți de jandarmi si luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 7 mandate de percheziție la domiciliile unor persoane din localitatea Iazu, care ar fi fost implicate în conflict.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de trei bărbați de 24 și 27 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță. Ulterior, față de aceștia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În plus, față de un alt bărbat de 31 de ani, din Iazu, care ar fi agresat fizic cu o unealtă (lopată) un alt bărbat de 64 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Investigațiile continuă pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele care au dus la această situație deosebit de tensionată. Autoritățile au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.