NOUTATI

Liceul „Bălașa Doamna” din Târgoviște se modernizează cu un laborator inteligent finanțat prin PNRR

Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște va beneficia de un laborator inteligent, în valoare de 351.207,08 lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul, care se va derula în perioada februarie 2024 – ianuarie 2025, își propune să doteze liceul cu echipamente tehnologice de ultimă generație pentru a îmbunătăți procesul de învățământ și a dezvolta competențele digitale ale elevilor.

Laboratorul va fi dotat cu o gamă largă de echipamente, inclusiv display și suport, imprimantă 3D policoloră, scanner 3D fix, robot modular cu braț multifuncțional, creion 3D, pachet de kituri robotice, ochelari VR/AR, sistem de videoconferință, sistem de sunet, All in One PC (touchscreen), cameră pentru documente, tabletă grafică și plotter.

Investiția în acest laborator inteligent face parte din eforturile Ministerului Educației de a adapta sistemul de învățământ la evoluția tehnologică și de a pregăti elevii pentru provocările secolului XXI. Prin accesul la tehnologii digitale moderne, elevii vor putea dezvolta competențe digitale avansate, vor deveni mai motivați și vor beneficia de o experiență de învățare mai eficientă.

Urmariti-ne pe Google News