NOUTATI

Judecătoarea care nu știa că victima accidentului din 2 Mai este moartă, anchetată disciplinar de Inspecția Judiciară

Inspecția Judiciară a declanșat o anchetă disciplinară împotriva judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia, care se ocupă de dosarul în care Vlad Pascu este acuzat că a ucis doi tineri cu mașina, în vara anului trecut, lângă 2 Mai. Magistratul a stârnit indignarea părinților victimelor, după ce a cerut actul de identitate al unuia dintre tinerii decedați și a arătat că nu cunoaște situația dosarului.

Ancheta disciplinară are ca scop verificarea modului în care judecătoarea a studiat dosarul înainte de ședința de judecată, a gestionat dosarele și ședințele de judecată, a respectat comportamentul profesional și a evitat situațiile de incompatibilitate, potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, citat de News.ro.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost criticată de părinții victimelor, care au participat joi la primul termen al procesului. Aceștia au declarat că magistratul a solicitat buletinul tânărului mort în accident și că nu știa că acesta nu mai trăiește. De asemenea, părinții au fost nemulțumiți că au fost convocați la ora 9:30, dar procesul a fost amânat până la 12:30, din cauza unui alt termen pe care Vlad Pascu îl avea la Tribunalul Constanța, unde a cerut să fie eliberat din arest. Părinții au spus că ar fi putut fi informați din timp despre această situație și că judecătoarea a avut o atitudine nepotrivită, mestecând gumă în sala de judecată.

Vlad Pascu este acuzat că a intrat cu mașina într-un grup de tineri care se întorceau de la Vama Veche spre 2 Mai, în data de 19 august 2023. În urma impactului, doi tineri, o fată și un băiat, au murit, iar alți trei au fost răniți. După accident, Vlad Pascu a fugit de la locul faptei, fiind prins mai târziu de polițiști în Vama Veche. Testele anti-drog au arătat că tânărul consumase cinci substanțe interzise înainte de a conduce.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023 și i-au fost respinse toate cererile de eliberare. El este trimis în judecată în două dosare, unul pentru ucidere din culpă și altul pentru trafic de droguri, instrumentat de DIICOT. În acest din urmă dosar, sunt implicați și părinții săi, care sunt acuzați că i-au furnizat droguri și că au încercat să influențeze martorii.

Urmariti-ne pe Google News