NOUTATI

Ionel și Florica Barbu a mers pe ultimul drum. Mesajul Înaltpreasfințitului

Tragedia de la Crevedia: Mesajul Înaltpreasfințitului și eforturile Arhiepiscopiei Târgoviștei pentru a ajuta comunitatea.

Tragedia care a lovit comuna Crevedia din județul Dâmbovița a îndurerat o țară întreagă. Printre cei care au trecut la cele veșnice, în urma acestui dezastru, se numără și soții Ionel și Florica Barbu, credincioși devotați ai Bisericii Ortodoxe Române și respectați membri ai comunității lor.

În acest moment de adâncă mâhnire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon transmite un mesaj plin de compasiune și solidaritate:

Cu deosebită mâhnire, am aflat de trecerea la cele veșnice a soților Ionel și Florica Barbu, în urma tragediei din Comuna Crevedia, județul Dâmbovița, credincioși ai Bisericii noastre și respectați membri ai comunității locale. Tragedia ne-a îndurerat pe toți și constituie un prilej de a reflecta asupra valorii deosebite pe care viața omului o are, precum și despre faptul că noi, cu toții, ar trebui mereu să facem tot mai mult pentru protejarea ei, fiindcă este darul minunat ce ne-a fost oferit de Creator. Deplângem pe cei care astăzi sunt conduși pe drumul veșniciei și ne manifestăm compasiunea și solidaritatea față de familia lor, față de cei doi copii ai lor, Sorin Nicușor și Oana, precum și față de comunitatea din Crevedia mult încercată, rugând pe Bunul Dumnezeu să-i odihnească cu drepții, întru lumina și iubirea Sa, iar pe toți cei afectați de acest dezastru să-i mângâie cu bunăvoința, pacea și milostivirea Sa.”

Comunitatea din Crevedia are acum nevoie de toată solidaritatea și sprijinul pe care îl putem oferi. Prin eforturile combinate ale instituțiilor religioase, autorităților și cetățenilor, speranța poate renăște din cenusa tragediei.