NOUTATI

Ioana nu a apucat să-şi ţină la piept puiul, copilaşul ei nu-şi va cunoaşte niciodată mama

Tragedia se repeta în sistemul medical românesc: O tânără mamă se stinge după naștere.

Doar la scurt timp după impactul emoțional produs de cazul Alexandrei, o altă tragedie zguduie conștiințele românilor.

Ioana Maria B., o tânără de doar 20 de ani și proaspătă mamă, a pierdut lupta cu viața pe patul de spital, după ce a intrat în comă indusă ca urmare a unei hemoragii grave în timpul nașterii.

Crescută la orfelinat, Ioana a evitat capcanele vieții și și-a construit o familie alături de Andrei.

Cu toate acestea, visul fericirii familiale s-a sfârșit prea devreme, când Ioana s-a prezentat pentru a naște la un spital din România.

La doar 40 de minute după ce a adus pe lume un băiețel, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Amicii și familia s-au mobilizat imediat, cerând donații de sânge, în speranța că aceasta va supraviețui. Cu toate acestea, pe 30 august, după mai multe săptămâni de luptă, Ioana și-a dat ultima suflare în Terapie Intensivă.

Ea lasă în urmă doi copii: bebelușul nou-născut și un copilaș de trei ani.

În mijlocul durerii și al confuziei, mulți pun tragedia pe seama neglijenței medicale. Pe rețelele de socializare, mesajele de condoleanțe sunt însoțite de critici dure la adresa sistemului medical românesc.

Partenerul Ioanei, Andrei, crede că medicii sunt vinovați și cere dreptate într-un interviu acordat emisiunii „Acces Direct”.

Tragedia a stârnit un val de indignare în rândul românilor, care solicită o investigație amănunțită a cazului și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Urmariti-ne pe Google News