NOUTATI

Ioan Loghin, Veteran de Război, și-a recăpătat vederea la 102 ani. Trăiește cu schijele războiului de 75 ani.

Albaiulianul Ioan Loghin, cel mai în vârstă veteran de război din județ, și-a recăpătat vederea la venerabila vârstă de 102 ani. Având o istorie de luptă împotriva tuturor dificultăților, Loghin continuă să demonstreze o neînfricată dorință de a trăi.

După mai mult de doi ani de probleme de vedere, intervenția operațională a restabilit capacitatea lui Loghin de a naviga autonom printre responsabilitățile gospodăriei. Chirurgia a implicat o înlocuire a cristalinului și a durat doar trei minute, iar Loghin a rămas unul dintre cei mai vârstnici pacienți care au suferit o astfel de procedură cu succes în România.

Conform informațiilor furnizate de familia sa, Loghin nu a suferit dureri după operație. Astăzi, vederea sa s-a îmbunătățit, permițându-i să vadă deopotrivă de aproape și de departe.

Născut și crescut în comuna Fărău, Loghin este un erou local, respectat și iubit. Veteranul războiului trăiește încă povestea sa de viață tulburătoare, bântuită de amintiri tragice de pe front, încă de acum 75 de ani.

În ciuda acestui fapt, Loghin rămâne un om de statură mică, dar cu o voință de fier. Este un tată mândru pentru cei nouă dintre cei zece copii ai săi care continuă să trăiască în țară și peste hotare.

Veteranul războiului, care a rămas cu schijele războiului în trupul său, simbolizează rezistența și curajul. După o perioadă de recuperare dureroasă și extinsă, a reușit să se întoarcă acasă, unde a început o viață nouă.

Împreună cu soția sa, cu care este căsătorit din 1946, au adus pe lume zece copii. Au săpat pământul și și-au asigurat existența printr-o muncă grea dar cinstită. Loghin a dezvoltat o gospodărie frumoasă și, prin munca grea, a reușit să-și crească copiii, stabilind un exemplu pentru generațiile viitoare.

Ioan Loghin, cu o voință de oțel și un inimă plină de curaj, continuă să impresioneze și să inspire, demonstrând că vârsta, într-adevăr, nu este decât un număr.