NOUTATI

Investiții masive în educație și utilități în județul Dâmbovița

Programele de dezvoltare a comunităților din județul Dâmbovița continuă, cu accent pe crearea de facilități educaționale și sprijinirea familiilor cu venituri reduse pentru racordarea la rețelele de utilități. Autoritățile județene, locale și instituțiile guvernamentale finanțatoare sunt implicate în implementarea acestor proiecte.

La sediul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan și șeful Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, au semnat două contracte de finanțare. Primul contract asigură achiziționarea a 17 microbuze școlare (9 electrice și 8 hibrid) pentru elevii navetiști din 17 comune, cu o finanțare de 25.000.000 de lei de la AFM.

Al doilea contract face parte din Programul „Prima Conectare” și va permite racordarea gratuită a 1.361 de gospodării din 24 de localități la rețelele de apă și canalizare, finanțat de AFM.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în licitație publică achiziția altor 31 de microbuze școlare, cu finanțare prin PNRR, în valoare de 30.000.000 de lei.

În total, investițiile Consiliului Județean Dâmbovița în educația copiilor din județ se ridică la aproximativ 130.000.000 de lei, incluzând echipamente digitale, dotări și mobilier pentru 61 de școli și licee, reabilitarea Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște, precum și crearea de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în biblioteci.

Urmariti-ne pe Google News