DAMBOVITA

Investiții în comuna Buciumeni: reabilitare Cămin Cultural și refacere pod rutier pentru comunitate

În comuna Buciumeni, se desfășoară lucrări la două proiecte de dezvoltare locală finanțate de Consiliul Județean Dâmbovița. Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 10.000.000 de lei, iar Consiliul Județean contribuie cu suma de 4.400.000 de lei în parteneriat cu primăria condusă de primarul Pavel Ion.

Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din satul Dealu Mare, în valoare de 3.300.000 de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița asigură cofinanțarea de 1.200.000 de lei.

De asemenea, se lucrează la refacerea podului rutier peste pârâul Valea Leurzii și consolidarea albiei acestuia. Finanțarea, în valoare de 3.000.000 de lei, este prevăzută în cadrul Programului Național „Anghel Saligny”.

Primăria Buciumeni intenționează să reabiliteze și modernizeze Școala Dealu Mare prin Compania Națională de Investiții. Documentația pentru obținerea finanțării de 4.600.000 de lei de la CNI se află în procedura de evaluare. Scopul este ca școala să devină un centru de zi pentru copiii din comună.

Totodată, se pregătesc actele necesare pentru achiziționarea unui utilaj mobil pentru situații de urgență, stingere a incendiilor și prevenție a inundațiilor, cu o valoare estimată de 230.000 de lei. Bugetul local și finanțarea AFIR vor contribui la această investiție.

De asemenea, se lucrează la documentația pentru construirea unui pod nou peste pârâul Valea Leurzii, în punctul Voicu, cu o finanțare estimată de 2.500.000 de lei printr-un program național.

🤝 Continuăm proiectele care schimbă în bine viața comunităților locale dâmbovițene!

✅ În comuna #Buciumeni se lucrează astăzi la două investiții cofinanțate de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.
𝐀𝐦𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐜𝐢𝐮𝐦𝐞𝐧𝐢, 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐋𝐞𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐃𝐞𝐚𝐥𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐞.
Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 10.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița, în urma asocierii cu primăria condusă de primarul Pavel Ion, asigură suma de 4.400.000 de lei.

✅ Prin PJDL mai susținem reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din satul Dealu Mare. Licitația pentru executarea lucrărilor este în desfășurare. Proiectul are o valoare de 3.300.000 de lei, cofinanțarea Consiliului Județean Dâmbovița ridicându-se la 1.200.000 de lei.

✅ Se mai lucrează astăzi la refacerea podului rutier de peste pârâul Valea Leurzii și consolidarea albiei acestuia. Finanțarea, de 3.000.000 de lei, este prevăzută în Programul Național „Anghel Saligny”.

✅ Prin Compania Națională de Investiții, Primăria Buciumeni urmărește reabilitarea și modernizarea Școlii Dealu Mare, astfel încât aceasta să devină centru de zi pentru copiii din comună. Documentația tehnică pentru obținerea finanțării de 4.600.000 lei, de la CNI, se află în procedura de evaluare.

✅ Nu în ultimul rând, din bugetul local și finanțare AFIR, se pregătesc actele necesare pentru achiziția unui utilaj mobil pentru situații de urgență, stingere incendii și prevenire inundații. Valoarea estimată a utilajului este de 230.000 de lei.

✅ Totodată, se lucrează la documentația construirii unui pod nou peste pârâul Valea Leurzii, în punctul Voicu, suma necesară accesată prin Anghel Saligny fiind de 2.500.000 de lei.

🤝 Am promis, încă de la începutul mandatului, că voi sprijini investițiile primăriilor din județul Dâmbovița, iar Programul Județean de Dezvoltare Locală este instrumentul prin care schimbăm fața comunităților locale.
#ConsiliulJudețeanDâmbovița
#PrimăriaBuciumeni

Corneliu Stefan