EDUCATIE

INVESTIŢIE MASIVĂ ÎN EDUCAŢIE: Târgovişte, Transformată prin PNRR, primește fonduri Substanțiale pentru Modernizarea Unităților de Învățământ”

Târgoviște, un municipiu din judetul Dâmbovița, este pe cale să devină vârful de lance al inovației în sistemul educațional românesc, datorită unui proiect masiv de finanțare de către PNRR. Fondurile vor ajuta la dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a fiecărei unități de învățământ preuniversitar din regiune.

Această inițiativă este rezultatul parteneriatului între UAT Municipiul Târgovişte, care a acționat ca beneficiar solicitant, și PNRR, creând un viitor mai luminos pentru nu mai puțin de 31 unități de învățământ preuniversitar din Târgovişte.

Suma considerabilă de 35.980.238,49 lei este pusă la dispoziție pentru a susține anumite obiective specifice. Acestea includ asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice pentru unitățile de învățământ preuniversitar, echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională, precum și modernizarea sălilor de clasă și a atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic.

Proiectul, codificat ca F-PNNR-Dot ari -2023 -50 25, 128DOT/2023, a început implementarea pe 26 iulie 2023, cu o dată de finalizare previzionată pentru sfârșitul anului 2024.

Această investiție substanțială reprezintă o dovadă puternică a angajamentului pe termen lung al țării noastre de a perfecționa și de a reforma sistemul de educație, pregătindu-se astfel pentru o Românie modernă și reformată.