NOUTATI

Închisoarea pe viață pentru soferul drogat de la 2 Mai?

Solicitarea avocatului Adrian Cuculis schimbă direcția cazului privind tragedia din Mangalia. Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Solicitarea de reîncadrare juridică emisă de avocatul Adrian Cuculis poate să marcheze un reviriment în cazul tragicului accident produs la 2 Mai. Familia Robertei Dragomir, tanăra ucisă de Vlad Pascu, sprijinită de avocatul lor, a solicitat ca infracțiunea atribuită lui Vlad Pascu să fie reîncadrată de la ucidere din culpă la omor calificat și tentativă de omor calificat. Dacă această solicitare va fi aprobată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, Pascu s-ar putea confrunta cu o pedeapsă extrem de severă, potențial chiar închisoare pe viață.

Cuculis a susținut că faptele lui Pascu au relevat o intenție directă, subliniind că acuzatul a ales să se urce la volan după consumarea a șase droguri diferite. Avocatul a specificat, de asemenea, condusul imprudent și viteza cu mult peste limita legală la care a condus Pascu într-o zonă aglomerată cu tineri.

În plus, a fost menționată părăsirea locului accidentului de către Pascu, un gest ce arată o lipsă totală de interes față de consecințele acțiunilor sale. Cuculis consideră că aceasta reprezintă un indiciu al unei intenții indirecte și justifică continuarea urmăririi penale pentru omor calificat.

În prezent, Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Însă dacă cererea lui Adrian Cuculis va fi luată în considerare, faptele vor fi încadrate ca omor calificat, ceea ce poate implica o pedeapsă de închisoare pe viață.

În urma acestei tragedii, agenții de poliție care l-au lăsat pe Vlad Pascu să plece, în ciuda comportamentului său evident afectat de droguri, sunt acum acuzați de complicitate morală la crimă.

Este esențial ca autoritățile să aplice legea în mod riguros și neîntrerupt pentru a preveni astfel de tragedii în viitor, iar acest caz subliniază necesitatea unei intervenții și a unei reevaluări a legislației legate de droguri și conducerea auto.

Urmariti-ne pe Google News