NOUTATI

Incendiu la o locomotivă CFR Călători în județul Dâmbovița: Pasagerii în siguranță, pompierii au intervenit prompt

Un incendiu la locomotiva unui tren al SNTFC CFR Călători a avut loc miercuri dimineață pe secția de circulație 101 București-Pitești, între stațiile Fusea și Titu din județul Dâmbovița. Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului, iar pompierii au intervenit imediat pentru a stinge flăcările și a elimina orice pericol.

Mecanicul trenului a fost cel care a alertat autoritățile despre incendiu, iar echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului. Potrivit informațiilor furnizate de pompieri, incendiul s-a manifestat în compartimentul motor al locomotivei. La momentul izbucnirii incendiului, în vagoane se aflau 10 pasageri, însă aceștia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru lichidarea incendiului, pompierii de la Detașamentul Titu au acționat cu două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare. Echipajul SAJ Dâmbovița a fost, de asemenea, prezent la fața locului pentru a oferi asistență, în cazul în care ar fi fost necesară.

La scurt timp după producerea incendiului, operatorul CFR Călători a emis un comunicat de presă pentru a informa opinia publică cu privire la incident. În comunicat se menționează că a avut loc o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului R 9024 Pitești – București Basarab, iar mecanicul trenului a acționat conform procedurilor, alertând serviciul de urgență 112 și intervenind cu mijloacele de intervenție disponibile până la sosirea echipei de intervenție.

CFR Călători subliniază că siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol și că trenul va staționa până la reluarea circulației în condiții de siguranță, utilizând o locomotivă de ajutor. Cauzele exacte care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare, iar compania își cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate.

Incendiul de la locomotiva trenului CFR Călători în județul Dâmbovița a fost rapid gestionat datorită intervenției prompte a autorităților și a personalului responsabil. Siguranța și buna desfășurare a călătoriilor rămân priorități absolute pentru compania CFR Călători, care va continua să întreprindă măsuri de precauție și de asigurare a condițiilor de siguranță în transportul feroviar.