NOUTATI

În vârf de munte, o viperă îl mușcă la ureche! Elicopterul SMURD intră în acțiune după deteriorarea alarmantă a stării sale!

Un bărbat a avut ghinionul să fie mușcat de o viperă chiar la ureche, pe vârful muntelui. Acest incident a solicitat o intervenție urgentă din partea echipajelor salvamontiștilor și SMURD, care au ajuns la fața locului cu ajutorul unui elicopter.

Conform informațiilor furnizate de Ora de Sibiu, bărbatul a fost transportat rapid la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde medicii așteptau să-i acorde îngrijirile necesare.

Mărturiile au arătat semnele evidente ale mușcăturii de viperă pe urechea bărbatului, iar degradarea rapidă a stării sale de sănătate a făcut ca echipajul elicopterului SMURD să fie alertat pentru a-l salva. Personalul Salvamont, care a ajuns primul la victimă, a oferit primul ajutor, însă gravitatea situației a cerut intervenția rapidă a elicopterului SMURD din Brașov.

“Intervenție de urgență în Masivul Parâng. Persoană mușcată de viperă, salvată cu ajutorul elicopterului SMURD Brașov și Salvamont. Astăzi, 22 august a.c., echipajul elicopterului a fost solicitat de către personalul Salvamont, să intervină în Masivul Parâng, pentru a ajuta la salvarea vieții unui bărbat, aflat în stare gravă după ce a fost mușcat de viperă”, a anunţat Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), conform Ora de Sibiu

Într-o declarație oficială, Salvamont România a confirmat deteriorarea vizibilă a stării de sănătate a bărbatului și a precizat că au solicitat sprijinul elicopterului SMURD-IGAv. Datorită eforturilor echipajului IGAv și a elicopterului SMURD, victima a fost preluată și transportată în siguranță la un spital din Sibiu pentru a primi tratamentul medical necesar.

”Pe ureche se văd urmele muşcăturii şi întrucât starea de sănătate i se alterează vizibil a fost solicitat şi un elicopter SMURD-IGAV”, a transmis Salvamont România, potrivit Observator Tv.