NOUTATI

Google va Șterge Datele din Conturile Gmail și Google Photos Inactive

Google, unul dintre giganții tehnologici, a anunțat recent că va începe să șteargă datele din conturile Gmail și Google Photos care sunt inactive pentru o perioadă de cel puțin doi ani. Această măsură, care va fi implementată începând cu data de 1 Decembrie, a fost comunicată de Ruth Kricheli, vicepreședinte pentru managementul produselor la Google.

Conform declarațiilor lui Ruth Kricheli din luna mai, conturile Google neutilizate timp de cel puțin doi ani ar putea fi șterse, inclusiv conținutul din Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) și Google Photos. Utilizatorii trebuie să se autentifice în conturile lor cel puțin o dată la fiecare doi ani pentru a-și menține activitatea. Alte activități, precum citirea unui email, vizualizarea unui videoclip pe YouTube sau utilizarea căutării Google în timp ce sunt autentificați, sunt considerate suficiente pentru a menține contul activ.

Kricheli a subliniat că motivul principal pentru această curățare este preocuparea legată de securitate. Conturile abandonate sunt mai susceptibile să nu aibă verificare în doi pași activată, ceea ce le face vulnerabile la compromitere.

În august, Google a trimis emailuri tuturor utilizatorilor Gmail pentru a-i informa despre această schimbare și a promis că vor exista mai multe mementouri înainte ca schimbarea să intre în vigoare.

Pe de altă parte, schimbarea politicii Google a fost criticată. Fostul CEO al Twitch, Emmett Shear, a comparat ștergerea conturilor vechi cu conținut YouTube sau Blogger cu „arderea bunurilor comune”, însă Kricheli a clarificat ulterior că Google nu plănuiește să șteargă videoclipurile de pe YouTube. În plus, au fost exprimate preocupări privind conturile inactive ale persoanelor decedate.

Asemenea Meta și Microsoft, Google oferă o modalitate pentru a solicita acces la conturile celor dragi decedați, dar recomandă utilizatorilor să facă planuri proactiv prin intermediul managerului său de conturi inactive. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford în 2019 a indicat că numărul conturilor de persoane decedate ar putea depăși numărul celor vii pe Facebook până în 2070.

Urmariti-ne pe Google News