NOUTATI

Gheboasă: Un caz de violență juvenilă lângă un restaurant din Târgoviște își găsește sfârșitul în justiție

Într-un caz care a șocat comunitatea locală din Targoviste, un polițist a fost bătut crunt de către un grup de agresori, printre care și Gheboasă, în decembrie 2017. Această bătaie brutală a avut loc lângă un restaurant din orașul natal al lui Gheboasă, Târgoviște, când acesta avea doar 16 ani. Ulterior, polițistul agresat a inițiat o acțiune legală împotriva agresorilor, inclusiv împotriva lui Gheboasă.

Cu toate acestea, faptele de la acea dată s-au prescris, iar avocații lui Gheboasă au utilizat povestea lui de viață pentru a-i obține acestuia o șansă la o nouă viață. Ei au susținut că tânărul a trecut prin multe dificultăți în copilărie și că violența limbajului său este rezultatul sărăciei și frustrărilor din acea perioadă.

Avocatul polițistului agresat, Adrian Cuculis, a declarat că va acționa în judecată Ministerul Public în acest caz, deoarece există suspiciuni de corupție sau neglijență.

„Politistul Prodan a fost batut violent de catre numitul Gavris (Gheboasa), la instigarea unui prieten de-ai sai in legatura cu un dosar penal pe care politistul (victima) il intocmise acestuia cu privire la infractiuni la regimul rutier.
Din nefericire pentru politistul Prodan, faptele lui Gavris (Gheboasa) s-au prescris , avand in vedere tergiversarea nejustificata a Parchetului care ancheta fapta de ultraj si varsta inculpatului la data savarsirii faptei(in minoritate).
Avand in vedere violenta cu care a fost batut de Gheboasa, prescrierea acelor fapte, nerespectarea de catre parchet a dispozitiilor instantelor de judecata, putem afirma ca la nivelul parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste, ori s-au petrecut fapte grave de coruptie prin protejarea inculpatului Gavris ,fie de grava neglijenta.
Astfel dupa 5 ani de zile de tergiversare a dosarului penal, vom fi nevoiti sa chemam in judecata Ministerul Public si personal procurorii de caz pentru a raspunde in legatura cu acest dosar”, a transmis avocatul Cuculis.

money.ro

Astfel, bătălia dintre polițist și agresor ajunge pe masa justiției, iar suspiciunile de corupție sau neglijență ridică semne de întrebare asupra modului în care acest caz a fost gestionat de către autorități.