NOUTATI

Garda de Mediu Dâmbovița intensifică controalele pentru respectarea legislației de mediu

Garda de Mediu Dâmbovița a anunțat că protecția mediului este o prioritate-cheie pentru instituție în acest an. Conform Planului Anual de Activități, vor fi efectuate inspecții planificate la 437 de operatori economici și toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, pentru a verifica respectarea legislației de mediu.

Până în prezent, comisarii GNM Dâmbovița au aplicat deja două amenzi în valoare totală de 145.000 de lei, după ce au identificat neconformități la normele de protecție a mediului. Aceste controale vor continua pe parcursul întregului an.

Potrivit legislației în vigoare, solicitarea și obținerea actelor de reglementare, precum și respectarea condițiilor din acestea, sunt obligatorii pentru persoanele fizice și juridice. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amenzi substantiale, de la 5.000 la 60.000 de lei.

Reprezentanții GNM Dâmbovița îndeamnă toți operatorii economici să se conformeze cerințelor legale, pentru a evita sancțiunile. Protecția mediului este o responsabilitate comună, iar controalele vor continua să fie intensificate în perioada următoare.

Urmariti-ne pe Google News