NOUTATI

Găeștiul, în extaz: Centura orașului, la un pas de… licitație!

După ani de visare și promisiuni, Centura Găeștiului e mai aproape ca niciodată de realitate: a fost lansată licitația pentru lucrări! Ce-i drept, mai e cale lungă până la tăierea panglicii inaugurale, dar, hey, cine nu ar fi optimist după o așteptare atât de lungă?

Valoarea totală a lucrărilor e estimată la 85 de milioane de lei, din care 80 de milioane provin de la Guvern, prin Programul „Anghel Saligny”. Restul de 5 milioane vor fi scoase din buzunarele dâmbovițenilor, ca o mică taxă pentru privilegiul de a nu mai fi sufocați de praful și zgomotul camioanelor.

Proiectul, realizat 100% de Consiliul Județean Dâmbovița (de la idee la implementare, să nu ne zgârcim cu laude!), prevede un drum nou de 4,5 km. Ceea ce va duce la o serie de beneficii extraordinare:

  • Mii de camioane (probabil toate din lume, adunate special în Găești) vor fi evacuate din oraș, spre deliciul localnicilor care, în sfârșit, vor putea dormi cu ferestrele deschise.
  • Siguranța va crește considerabil, pentru că, deh, cine s-ar mai încumeta să traverseze strada când nu mai sunt camioane pe ea?
  • Timpul de transport marfă va scădea semnificativ, spre satisfacția comercianților care, probabil, vor organiza petreceri în stradă când se va tăia panglica.

Așadar, Găeștiul e pe punctul de a intra într-o nouă eră: o eră a prosperității, a aerului curat și a liniștii sufletești. Tot ce mai rămâne e ca licitația să fie finalizată cu succes, lucrările să se desfășoare conform planului și, bineînțeles, să nu uităm să tăiem panglica inaugurală cu multă pompă!

Urmariti-ne pe Google News