NOUTATI

Gabriel Boriga, noul salvator al Chindiei: „Nu pot să-mi las copilul la greu!”

Târgoviște, 16 februarie 2024 – Gabriel Boriga, city managerul municipiului Târgoviște, a fost desemnat astăzi președinte al AFC Chindia Târgoviște, în urma demisiei lui Lorin Petrescu. Misiunea sa: salvarea echipei de la retrogradare și accederea în play-off-ul Ligii a II-a.

Un „părinte” al Chindiei revine la conducerea clubului

Boriga a fost unul dintre cei patru fondatori ai Chindiei în 2010, și declară că nu a putut să-și lase „copilul” la greu. El face apel la unitate în jurul echipei, cerând sprijinul tuturor târgoviștenilor și dâmbovițenilor.

Obiectivul: play-off-ul!

Noul președinte are încredere în lotul actual de jucători, stafful tehnic și administrativ, și speră la întăriri pe toate palierele. El promite că își va pune la bătaie toată experiența acumulată în ultimii 20 de ani de sport pentru a duce Chindia spre succes.

„Dacă nu ajungem la baraj, plec singur!”

Boriga își asumă responsabilitatea pentru rezultatele echipei și declară că va pleca de la conducere dacă nu se va reuși accederea în play-off.

Speranțe reînnoite pentru suporteri

Suporterii Chindiei își pun speranțele în Gabriel Boriga, amintindu-și de performanțele istorice obținute de secțiile de baschet și volei ale FCM Târgoviște sub conducerea sa.

Va reuși Boriga să salveze Chindia? Rămâne de văzut în următoarele luni.

„Nu este deloc o misiune ușoară, nu este deloc un moment bun, nu este ceea ce poate și-ar dori un președinte de club, însă este ceea ce, cu siguranță, își dorește unul din părinții acestui club și când spun părinți mă duc înapoi cu 14 ani și îmi aduc aminte cu mândrie că, în anul 2010, eram unul din cei patru fondatori ai Clubului Chindia Târgovişte. Nu puteam să-mi las copilul la greu.

Este momentul în care noi toți, târgoviștenii și dâmbovițenii, putem demonstra unei țări întregi că putem să realizăm imposibilul. Asta înseamnă în primul rând accederea în play-offul Ligii a doua. Ne despart două puncte. Pentru unii sunt multe, pentru unii sunt puține. Ne despart cinci locuri. Pentru unii sunt multe, pentru unii sunt puține.

Nu sunt un om care să mă plâng, nu sunt un om care să spun ce lipsește. Sunt omul care vreau să coagulez în jurul meu absolut toți iubitorii de fotbal din județul Dâmbovița, toți suporterii, toți prietenii, toți oamenii simpli și normali pentru care Chindia, Târgovişte și Dâmbovița înseamnă ceva. A venit momentul să ne strângem cu toții, umăr la umăr.

Dacă nu credeam în acest proiect, nu eram astăzi în fața dumneavoastră. Avem un lot de jucători, un staff tehnic și un staff administrativ în care am foarte mare încredere. Evident, sperăm să ne vină întăriri pe toate palierele. Îmi voi pune la bătaie tit palierul relațional, toată experiență acumulată în ultimii 20 de ani de sport, încât să le arătăm tuturor că împreună putem reuși.

Niciodată, nu o să-i spun antrenorului principal ce staff să își aleagă, pentru că el răspunde de rezultate. Dacă dorește suplimentări pentru staff-ul cu care a venit, o să-i acordăm tot ajutorul, dar responsabilitatea totală îi aparține.

Dacă nu ajungem la baraj, plec singur. Eu pentru asta am venit, pentru asta am fost adus și dacă nu se poate realiza acest obiectiv, care nu este foarte simplu, nu este începutul sezonului, nu pot să spun că este eșecul meu, dar o să mi-l asum și, a doua zi după ce s-a ratat matematic participarea la baraj, am plecat”.

Urmariti-ne pe Google News