NOUTATI

Furtuna devastatoare a lăsat în urmă daune semnificative în comuna Băleni

Zeci de solarii din comuna dâmbovițeană Băleni au fost distruse de vântul puternic care a bântuit în zonă marți, 2 aprilie 2024. Ore întregi, vântul a suflat cu furie, iar foliile de pe solarii nu au rezistat, cauzând pagube importante pentru fermierii locali.

Directorul Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu, a declarat că „Comunitatea din comuna Baleni a fost afectată de un vânt puternic care a provocat daune semnificative în zona solariilor de legume. Ne pare rău să aflăm despre pagubele suferite de fermieri din cauza acestui fenomen neașteptat. Cu toții ne dorim ca agricultura să prospere și să aducă beneficii întregii comunități. În aceste momente dificile, este important să ne unim eforturile și să ne oferim sprijinul reciproc.”

Băleni este o zonă cu o puternică tradiție agricolă, cu zeci de ferme de familie care produc legume și le vând în piețe sau aprovizionează depozitele locale. Doar în sezon, din Băleni pleacă în jur de 15 camioane încărcate cu legume în fiecare zi. Aceste daune reprezintă o lovitură dură pentru economia locală, iar autoritățile locale și fermierii trebuie să lucreze împreună pentru a reconstrui și relansa rapid activitatea agricolă din regiune.

Urmariti-ne pe Google News