NOUTATI

Furt de catalizatori din metale prețioase: pagubă de 70.000 euro în Prahova și Dâmbovița

Aruncă o privire în centrul unui scandal de furt de amploare, care implică metale prețioase folosite în lupta împotriva poluării. În cursul acestei operațiuni complexe, polițiștii din Prahova și Dâmbovița au demascat infracțiuni de furt, cu prejudicii ce se ridică la aproape 70.000 de euro.

Campania masivă de descinderi a avut loc marți dimineața, în două locuințe din Prahova și trei dintr-o comună din Dâmbovița. Infractorii au furat în mod repetat granule metalice esențiale în operațiunile de catalizare a substanțelor poluante, în special în rafinării. Aceste granule valoroase au fost apoi vândute pe piața neagră unor entități ce se ocupă cu astfel de activități.

Potrivit raportului, răul înfăptuit de acești hoți este enorm. Furtul a durat aproape o lună, iar valoarea bunurilor furate se ridică la impressionanta sumă de 68.000 de euro.

Acum, trei suspecți sunt subiectul unei investigații riguroase și au fost aduși la audieri pentru a răspunde în fața procurorilor pentru faptele lor. Ancheta continuă în acest caz de furt calificat în formă continuată; pe măsură ce se dezvăluie cât de gravă este infracțiunea, continuarea procesului de a trage la răspundere cei responsabili pare mai importantă ca oricând.

Urmariti-ne pe Google News