NOUTATI

Fraude cu legume și fructe în Dâmbovița: Depozit închis, brutărie suspendată și amenzi de peste 200.000 de lei

În județul Dâmbovița, autoritățile au descoperit nereguli grave în domeniul comercializării legumelor și fructelor. Un depozit de legume-fructe a fost închis după ce s-a constatat că produsele vândute ca fiind românești proveneau, de fapt, din străinătate. De asemenea, a fost suspendată activitatea unei brutării din județ. În total, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de peste 200.000 de lei.

Potrivit informațiilor, legumele și fructele de import erau prezentate ca fiind produse în localități renumite pentru legumicultură din România. De exemplu, merele din Polonia erau comercializate ca mere de Voinești, varza din Macedonia era vândută ca varză de Slobozia Moară, iar cartofii din Spania erau oferiți drept cartofi din Lungulețu.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița au precizat că depozitul de legume-fructe unde au fost descoperite aceste nereguli a fost închis, iar autoritățile au luat măsuri suplimentare, suspendând activitatea unei brutării și aplicând amenzi substanțiale.

Urmariti-ne pe Google News