EXTERNE

Frauda de durată: A ascuns decesul mamei sale timp de trei decenii pentru a încasa beneficiile ei

Un cetățean din California, SUA, pe nume Donald Felix Zampach, a recunoscut în fața instanței că a ascuns decesul mamei sale pentru mai mult de 30 de ani, perioadă în care a încasat ilegal toate beneficiile financiare pe care aceasta le primea de la stat și armată, conform The Guardian, citat de digi24.ro.

Zampach, rezident al orașului Poway, situat la aproximativ 30 de kilometri de San Diego, a reușit să sustragă peste 830.000 de dolari din fondurile publice și aproape 30.000 de dolari prin utilizarea frauduloasă a cardurilor de credit, în decul a 30 de ani, așa cum a precizat procurorul Randy Grossman.

Începând cu anul 1990, când mama lui Zampach a decedat în Japonia, acesta a început să pună la cale frauda. Înainte de decesul mamei sale, Zampach a transferat în numele său dreptul de proprietate asupra casei acesteia din California și a solicitat falimentul personal în numele mamei sale, fără a avea un plan de restructurare a datoriilor.

După decesul mamei sale, Zampach a continuat să mențină active conturile acesteia la bănci, a falsificat semnătura acesteia și a depus declarații fiscale false. Mai mult, nu a raportat niciodată decesul mamei sale la serviciile sociale, astfel încât acestea să înceteze plățile.

Procurorul Grossman a subliniat că „Inculpatul nu s-a limitat doar la a încasa cecurile trimise mamei sale decedate. A fost o fraudă complexă, care a durat mai mult de 30 de ani și care a necesitat diverse manevre și înșelătorii pentru a nu fi descoperită”.

În urma recunoașterii vinovăției, Donald Zampach a fost eliberat pe cauțiune, așteptând verdictul. Conform acordului de recunoaștere a vinovăției, acesta este obligat să renunțe la casa din Poway și să utilizeze banii obținuți pentru a reduce datoria de 830.000 de dolari.

Urmariti-ne pe Google News