DAMBOVITA

Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște, transformată într-un muzeu modern cu fonduri norvegiene

Corneliu Stefan: Restaurarea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște: detaliile istorice, lucrările majore și perspectivele viitoare

Un proiect ambițios de conservare și restaurare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște este în curs de realizare, cu sprijinul financiar al Norvegiei. Clădirea istorică, care a găzduit prima școală militară din România, va deveni un muzeu modern, dotat cu lift panoramic, parcare și spații verzi.

Constructorul a fost instruit să respecte cu strictețe detaliile arhitecturale originale, care vor fi puse în valoare prin refacerea finisajelor interioare și exterioare. De asemenea, se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic, care datează din secolul al XIX-lea.

Lucrările cuprind toate nivelurile clădirii, de la subsol până la acoperiș, și includ hidroizolare, termoizolare, instalații electrice și termice noi. Valoarea totală a proiectului este de aproape 22 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane sunt fonduri nerambursabile din partea Norvegiei, iar restul sunt asigurate de Consiliul Județean Dâmbovița.

Muzeul va fi deschis publicului larg și va găzdui expoziții permanente și temporare, dedicate istoriei și culturii locale. Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște este un monument de importanță națională, care a fost construit în 1882 și a funcționat ca școală militară până în 1948.

✅Lucrările de conservare și restaurare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște sunt în plină desfășurare!
🏛 Astăzi, la vizita făcută pe șantier, i-am cerut constructorului să fie foarte atent la păstrarea tuturor detaliilor, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, să putem admira o imagine fidelă a locului care a marcat istoria acestui oraș.
🏛 Sunt prevăzute lucrări de la subsol până la acoperiș, începând de la hidroizolare, termoizolare, refacere instalații electrice și termice, până la conservarea modelelor istorice din pardoseala de mozaic și refacerea finisajelor interioare și exterioare.
🏛 Pentru accesul tuturor vizitatorilor la expozițiile de la etaj se va monta și un lift panoramic. Totodată, spațiile verzi din curtea fostei cazarme militare vor fi reamenajate, iar în zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand, dar și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.
✅Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmariti-ne pe Google News