NOUTATI

Festivitate uluitoare: Tinerii dâmbovițeni triumfă la Festivalul Internațional de Toacă și Clopote

Cu sprijinul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, trei tineri talentați, Antonie Neguș de la Parohia Pietroșița, Mihail Voicu din Parohia Bărbulețu, și Ștefan Cojocaru din Parohia Gheboaia, realizând performanță în Concurul Eparhial de Toacă, au avut onoarea de a participa la grandiosul Festivalul Internațional de Toacă și Clopote „Cântecul care zidește”, în iulie 2023.

Evenimentul, renumit pentru spiritualitatea și tradițiile culturale pe care le aduce în prim plan, a avut loc la poalele Muntelui Făgăraș, organizat de Parohia “Sf. Împărați Constantin și Elena”. În cadrul acestei ediții a festivalului, circa 100 de tineri din diferite colțuri ale țării precum și din Republica Moldova, Ungaria și Bulgaria, au venit să își demonstreze talentul.

După evaluarea performanțelor, dâmbovițenii Antonie Neguș și Mihail Voicu au fost răsplătiți cu Premiul I, în timp ce Ștefan Cojocaru a cucerit Premiul II. Toți laureații au primit diplome, cărți de rugăciuni și diverse alte premii.

Festivalul Internațional de Toacă și Clopote este un adevărat spectacol anual, prilej prin care artă cântecului de toacă și clopote este etalata în fața unui public larg, încântând urechile tuturor celor prezenți cu armonia sa.

Urmariti-ne pe Google News